DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan ek göstergenin tüm sağlıkçıları kapsaması talebi - Haber 1Haber 1

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan ek göstergenin tüm sağlıkçıları kapsaması talebi

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan ek göstergenin tüm sağlıkçıları kapsaması talebi

09 Aralık 2021 - 14:20

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, hekimlere yönelik ücret düzenlemesinin tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini söyledi.

Çerkezoğlu, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, tüm sağlık çalışanlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde çok zorlu şartlarda ve fedakarca görev yaptığını belirtti.

Yapılan fedakarlıkların karşılığını alamayan sağlık çalışanlarının bir dizi ayrımcılığa uğradığını savunan Çerkezoğlu, sağlık sisteminin birbirini tamamladığını ve ekip işi olduğunu dile getirdi.

Tüm sağlık birimlerinde çalışanların bir olduğunu ifade eden Çerkezoğlu, "Bir zincirin halkalarıdır. O zincirden bir halkayı çıkarttığınızda sağlık hizmeti üretilemez. Bizler bu hastanelerden sağlık hizmeti alamayız. O nedenle sağlık hizmeti nasıl bir ekip hizmetiyse aynı şekilde sağlık emekçilerinin hak mücadelesi de omuz omuza büyümeye devam edecek. Önümüzdeki günlerde sağlık çalışanlarına yapılacak iyileştirmeler sonucunda bütün sağlık çalışanlarının başta sağlık işçileri olmak üzere, hekiminden, hemşiresine kadar tüm sağlık çalışanlarının hakları verilmeli, güvence altına alınmalı ve bu süreçte sağlık işçilerinin hakkını hukukunu güvence altına alacak düzenlemeler yapılmalıdır diyoruz." şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.