Dünyanın dört bir yanından İslami eğitim uzmanları İstanbul'da buluştu - Haber 1Haber 1

Dünyanın dört bir yanından İslami eğitim uzmanları İstanbul'da buluştu

Dünyanın dört bir yanından İslami eğitim uzmanları İstanbul'da buluştu

07 Ekim 2022 - 0:10

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Küresel İslami Okullar Birliğini (Global Association of İslamic Schools- GAIS) temsilen dünyanın dört bir yanından gelen eğitimci ve uzmanlar, İstanbul'daki istişare toplantısında buluştu.

Fatih'teki İstanbul Sultanahmet Vakfı'nda düzenlenen programa, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, GAIS Başkanı Zaffar Ahmad, İstanbul Sultanahmet Vakfı Başkanı İsmail Hakkı Tavman'ın yanı sıra yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda birçok ezgi seslendirildi.

Programda GAIS'in uluslararası çalışmaları anlatılarak, İslami okulların küresel anlamda birlikte hareket edebilmesi ve daha üretken hale gelebilmesi için gelecek vizyonu ve hedefler masaya yatırıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yılmaz, katılımcılara, imam hatip okulları hakkında bilgi vererek, Türkiye'nin dini eğitim konusundaki tecrübelerini paylaştı.

Yılmaz, birlikte hareket edilmesi için daha çok çalışılması gerektiğini belirterek, bunun da ortak bir dil kurmaktan geçtiğini söyledi.

Türkiye'nin bir asırdan fazladır bu alanda tecrübe sahibi olduğunu kaydeden Yılmaz, "Türkiye, bu gelişmeleri son 10 yılda daha da ileriye taşıdı. Ayrıca son 5 yılda program değişikliğine gidildi ve 10 farklı dil eğitimi veren imam hatip okullarımız var. Teknoloji ve İslami eğitimler birlikte ilerliyor. Ayrıca artık okurken hafızlık yapabilme fırsatı da var. 20 bin öğrenci hafızlık yaparken eğitim alıyor." diye konuştu.

Yılmaz, İslami eğitim alanında dünyada ortak çalışmalar yürüten birçok insanı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, 2025'te Türkiye'de düzenlenecek küresel bir kongrenin temellerinin de bu toplantıda atılacağını aktardı.

GAIS Başkanı Ahmad da birliğin İslami eğitim alanında ülkeleri aşan ortaklıklar kurulması için yıllardır çalıştığını söyledi.

Ahmad, 2025'te Türkiye'de küresel bir İslami okullar kongresi yapacaklarını dile getirerek, "Türkiye, bu program için en ideal ülke. Türkiye, kültürel, siyasi ve ekonomik olarak Doğu ve Batı arasında bir köprü. Hem coğrafi hem ideolojik olarak çok iyi bir konumda. Müslüman eğitimcileri bir araya getirecek harika şartlara sahip." ifadelerini kullandı.

İstanbul Sultanahmet Vakfı Başkanı Tavman da vakfın çalışmaları hakkında bilgi vererek, tüm dünyadan eğitim konusunda tecrübeli uzmanları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.