Edirne tarihi ve kültürel yapılarıyla "açık hava müzesi" özelliği taşıyor - Haber 1Haber 1

Edirne tarihi ve kültürel yapılarıyla “açık hava müzesi” özelliği taşıyor

Edirne tarihi ve kültürel yapılarıyla “açık hava müzesi” özelliği taşıyor

17 Mayıs 2022 - 12:00

ABONE OL

EDİRNE (AA) – Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne'nin tarihi ve kültürel yapılarıyla açık hava müzesi özelliğini taşıdığını söyledi.

Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Hıdırlık Tabya'daki Balkan Tarihi Müzesi'ni ziyaret etti.

Türklerin Balkanlar'daki 600 yıllık tarihinin anlatıldığı müzeyi gezen öğrenciler, tiyatrocu yazar Özgür Özgülgün tarafından yazılan Açık Hava Müzesi Edirne kitabının performans etkinliğine de katıldı.

Özgülgün, çocuklara kitap hakkında bilgi verip kentin kültürel değerlerini tanıttı, kitabı hediye edip çocuklar için imzaladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Soytürk, AA muhabirine, Edirne'nin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi.

Kentin Osmanlı'ya yüz yıla yakın başkentlik yaptığını anımsatan Soytürk, "İstanbul'un fethi sonrası Edirne hiçbir zaman değerini yitirmemiş, sanat, kültür ve bilimde her zaman kendine saha bulmuştur." dedi.

Soytürk, Edirne'de yaşayan çocuklara kenti tanıtmak ve müzeleri anlatmak için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Çocukların yaşadıkları şehirleri sevebilmesi için öncelikle tanıması gerektiğini aktaran Soytürk, şunları kaydetti:

"Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Osmanlı'ya yüz yıla yakın başkentlik yapmış şehir Edirne, bir açık hava müzesi gibi. Tiyatro oyuncusu ve yazar Özgür Özgülgün 'Açık Hava Müzesi Edirne' kitabını yazdı. Kitabı hem dijital platformalar da sergiliyoruz hem de çocuklara dağıtıyoruz. Bir yandan Özgür Özgülgün çocuklarla buluşuyor ve çocuklara Edirne'yi anlatıyor. Kültürüyle, müzeleriyle, tescilli yapılarıyla kısacası bütün unsurlarıyla kenti anlatıyor. 'Çocuklar tanırsa sever, severse korur' anlayışıyla hareket ediyoruz."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.