Edirne'de kadınların kurduğu ritim grubu pazaryerinde konser verdi - Haber 1Haber 1

Edirne'de kadınların kurduğu ritim grubu pazaryerinde konser verdi

– Pazara gelen kadınlar hem alışveriş yaptı hem de müzik eşliğinde oynadı

Edirne'de kadınların kurduğu ritim grubu pazaryerinde konser verdi

02 Ekim 2022 - 14:40

ABONE OL

EDİRNE (AA) – Edirne'de kadınların kurduğu Morİz Ritim Grubu pazaryerinde konser verdi.

Üretici Kadınlar Pazarı'nda, Edirne Belediyesi Morİz Ritim Grubu sahneye çıktı. Kadınların oluşturduğu grup, 9/8'lik ritimlerle katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.

Pazara gelen kadınlar hem alışveriş yaptı hem de müzik eşliğinde oynadı.

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevim Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Üretici Kadınlar Pazarı'nda emekçi kadınlara destek olmak amacıyla konser verdiklerini söyledi.

Üretici Kadınlar Pazarı'nın daha fazla duyulması ve bilinmesini istediklerini belirten Karaman, "Aynı zamanda önümüzdeki hafta Çiftçi Kadınlar Günü, bu güzel günü onlara da armağan ediyoruz." dedi.

Üretici Kadınlar Pazarı Temsilcisi Nezire Bilim de kadınların üreterek ev ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiğini söyledi.

Pazarda sattıkları el emeği ürünlerin geliriyle çocuklarını okuttuğunu anlatan Bilim, Üretici Kadınlar Pazarı'nın açılmasına destek verenlere teşekkür etti.

Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise pazarın tanıtılması amacıyla etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Pazarımızı ziyaret edenler burada hem kadın eli değmiş ürünlerimizi görecekler hem de sanatla buluşacaklar." diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.