Edirne'de "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" düzenlendi - Haber 1Haber 1

Edirne'de “Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi” düzenlendi

Edirne'de “Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi” düzenlendi

31 Aralık 2021 - 21:25

ABONE OL

EDİRNE (AA) – Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Edirne'de, "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" organize edildi.

Program kentteki bir davet salonunda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, burada yaptığı konuşmada, Mekke'nin fethinin İslam tarihi açısından önemine işaret etti.

İriş, şehirlerin anası Mekke'nin İslam ile müşerref olmasının 1391'inci sene-i devriyesinde olunduğunu belirterek, "Fetihler içinde Mekke'nin fethi çok özel bir anlam taşır. Fetih ile işgal arasındaki farkı mutlaka anlamalıyız. Fetih, hakkın yaşanmasına mani olan engellerin kaldırılmasıdır. Mekke'nin fethi de şirkin ortadan kaldırılması, gönüllerin hakka açılmasının en büyük sembolüdür. Sultan Alpaslan'dan beri ülkemiz bin yıldır İslam ile yoğrulmuş bir coğrafyadır." dedi.

Programa, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Tekin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.