Edirne'de Osmanlı geleneğini sürdüren öğrenciler harçlıklarıyla veresiye borçlarını ödedi - Haber 1Haber 1

Edirne'de Osmanlı geleneğini sürdüren öğrenciler harçlıklarıyla veresiye borçlarını ödedi

Edirne'de Osmanlı geleneğini sürdüren öğrenciler harçlıklarıyla veresiye borçlarını ödedi

29 Nisan 2022 - 16:10

ABONE OL

EDİRNE (AA) – Edirne Selimiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Osmanlı mirası "zimem defteri" geleneğini sürdürerek topladıkları harçlıklarıyla 4 bakkaldaki veresiye defterinin borçlarını ödedi.

Hayırsever öğrenciler, ramazanın yardımlaşma ve paylaşmayı öne çıkaran zimem defteri geleneğini sürdürmek için aralarında kampanya düzenledi.

Kentin gelir seviyesi düşük mahallelerindeki bakkalları ziyaret eden öğrenciler, ihtiyaç sahibi kişilere destek olmak istediklerini belirtti.

Öğrenciler, topladıkları harçlıklarıyla 3 mahalledeki 4 bakkala veresiye borcu olan ihtiyaç sahiplerinin borçlarını ödedi, veresiye defterlerini aldı.

Okul Müdürü Fatih Ot, gazetecilere, öğrencilerin kendi harçlıklarıyla biriktirdikleri parayla hayırlı bir işe vesile olduklarını söyledi.

Kampanyaya öğretmen ve velilerin de katıldığını belirten Ot, "Çoktandır borcunu ödeyemeyen ailelerin borçları kapatıldı. Burada 3 taraf sevindi. Hem borcu olan insanlar, hem ödemesini alan esnaf hem de çocuklar sevindi." dedi.

Sekizinci sınıf öğrencisi Ebrar Demir ise öğrenciler olarak her ramazan yardım faaliyetlerinde bulunduklarını ifade etti.

Osmanlı'dan miras kalan zimem defteri geleneğini yaşatmaya çalıştıklarını dile getiren Demir, "Başlattığımız kampanyayla kısa süre içerisinde harçlıklarımızdan bir miktar para topladık. Öğretmenlerimizin yardım ve yönlendirmeleriyle ihtiyaç sahiplerinin borçlarını ödedik." diye konuştu.

Enes Zafer Şirin de öğrenciler olarak "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" hadisiyle hareket ederek ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını dile getirdi.

Bakkal Hasan Hüseyin Savaş da öğrencileri duyarlı davranışlarından dolayı tebrik etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.