Edirne'de sembolik fetih yürüyüşü ile İstanbul'un fethi kutlanacak - Haber 1Haber 1

Edirne'de sembolik fetih yürüyüşü ile İstanbul'un fethi kutlanacak

Edirne'de sembolik fetih yürüyüşü ile İstanbul'un fethi kutlanacak

17 Mayıs 2022 - 12:20

ABONE OL

EDİRNE (AA) – Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, İstanbul'un fethinin 569'uncu yıl dönümünü düzenleyecekleri etkinlikle kutlayacaklarını söyledi.

İriş, Devlet Konukevinde düzenlediği basın toplantısında, Edirne'nin köklü gelenekleri ve muhteşem yapılarıyla yeryüzünün en müstesna şehirlerinden biri olduğunu kaydetti.

Edirne'nin yüzlerce eserin yanında binlerce değerli şahsiyeti de yetiştirmiş bir şehir olduğunu belirten İriş, "Hiç şüphesiz bu isimlerin başında İstanbul'u alan ve Efendimizin hadisindeki müjdeyi bulmuş Fatih Sultan Mehmet Han gelmektedir." dedi.

İriş, AGD olarak 2006 yılından beri Edirne'de İstanbul'un fethini kutladıklarını anımsatarak bu yıl da 17'inci kez kutlayacaklarını vurguladı.

Kutlamaların fethin çıkışını sembolize eden Tophane bayırından başlatacaklarını anlatan İriş, "Bizler AGD olarak 2006 yılından beri milletimizin hislerine tercüman olarak İstanbul'un fethini Edirne'den başlayarak kutluyoruz. Fatih'in fetih yoluna çıkışını sembolize eden 'İstanbul'un fethi Edirne'den başlar' programımızı mehteran ekibiyle Tophane semtinden başlatacağız. 21 Mayıs Cumartesi günü 17'nci kez gerçekleştireceğimiz bu anlamlı etkinliğe Edirneli hemşerilerimizi davet ediyoruz." diye konuştu.

İriş, bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.