Edirne'de Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde keşkek pişirildi - Haber 1Haber 1

Edirne'de Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde keşkek pişirildi

Edirne'de Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde keşkek pişirildi

26 Mayıs 2022 - 13:15

ABONE OL

EDİRNE (AA) – Edirne'nin tarihi Necmi İğe Konağı'nda, düğün ve şenlik gibi etkinliklerde ikram edilen Türk mutfağının geleneksel yemeklerinden keşkek hazırlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Balkan ve Rumeli düğünlerinin anlatıldığı Necmi İğe Evi ve Etnografya Müzesi avlusunda Edirneli şefler, UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi'nde yer alan keşkeğin yanı sıra mücver pişirdi.

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Semih Tekşen, AA muhabirine, keşkeğin Türkiye'nin pek çok yerinde yapıldığını söyledi.

Türk mutfağının tarihten gelen bir zenginliğe sahip olduğunu dile getiren Tekşen, "Keşkek bizim sıkça tükettiğimiz, özellikle davet menülerinde yer alan bir yemektir. Düğünlerde, asker uğurlamalarında ve cenazelerde oldukça fazla yapılmaktadır. Hafta kapsamında tarihi konakta keşkek ve mücver hazırladık, sunumunu gerçekleştirdik. Edirne'de birçok tarihi mekan var. Bu mekanlarda geleneksel yiyeceklerimizi hazırlamak bizim için de ayrı bir haz oldu." diye konuştu.

– Söyleşilerde Türk ve Trakya mutfağı konuşuldu

Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Burak İşçimen de müzede düzenlenen "Türk Mutfak Kültürüne Katkısı Bakımından Göçler" söyleşisinde, göçlerin yemek kültürüne önemli katkıları olduğunu anlattı.

Göç edenlerin kültürel ve sosyal alışkanlıklarının yanı sıra yemek kültürlerini de gittikleri yerlere taşıdıklarına dikkati çeken İşçimen, Balkanlar'dan yaşanan göçlerin de Türk mutfağının gelişmesine ve çeşitlenmesine katkı sağladığını kaydetti.

Kırklareli Üniversitesi (KÜ) Öğretim Görevlisi Ali Çakır, Deveci Han Konferans Salonu'nda gerçekleşen "Türk Mutfak Kültürü-Trakya Mutfağı" söyleşisinde yöresel lezzetler hakkında bilgi verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.