Erzurum'un Karayazı ilçesindeki terör operasyonunun görüntülerine ulaşıldı - Haber 1Haber 1

Erzurum'un Karayazı ilçesindeki terör operasyonunun görüntülerine ulaşıldı

Erzurum'un Karayazı ilçesindeki terör operasyonunun görüntülerine ulaşıldı

18 Mayıs 2022 - 13:10

ABONE OL

ERZURUM (AA) – Erzurum'un Karayazı ilçesi kırsalında 16 Mayıs'ta 2 anti tank roketatar mühimmatı ile 2 roketatar sevk fişeğinin bulunduğu bölücü terör örgütüne yönelik operasyonun görüntülerine ulaşıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Karayazı ilçesinde terör örgütüne yönelik iki gün önce düzenlediği "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yaşar Aydın (Karayazı-19) Operasyonu" güvenlik güçlerince kayda alındı.

Görüntülerde, jandarma timlerinin, teknik ve fiziki takip sonucu mühimmatların saklandığı belirlenen arazide bomba arama köpeği "Salya" ve özel ekiplerle arama faaliyetleri yer alıyor.

"Salya"nın kayalıklar arasında yaptığı aramada mühimmat ve fişeklerin bulunduğu noktayı tespit edip burada "pasif tepki" verdiği anlar ile bölgede dedektörle arama yapılarak mühimmatlara ulaşılması kamera kayıtlarına yansıdı.

Görüntülerde ayrıca operasyonda ele geçirilen mühimmatların kontrollü şekilde patlatılması yer aldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.