Erzurum'un termal turizmine bungalov ev dopingi - Haber 1Haber 1

Erzurum'un termal turizmine bungalov ev dopingi

Erzurum'un termal turizmine bungalov ev dopingi

24 Kasım 2021 - 17:50

ABONE OL

ERZURUM (AA) – Erzurum'da termal potansiyeli yüksek olan Aziziye ilçesine, turizm altyapısının güçlendirilmesi amacıyla bungalov evler yapılacak.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansından (KUDAKA) yapılan açıklamaya göre, KUDAKA ile Aziziye Belediyesi arasında Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2 kapsamında destek almaya hak kazanan "Ilıca Termal Bungalov Butik Köy Projesi"nin sözleşmesi imzalandı.

KUDAKA'da gerçekleşen imza törenine KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve kurum çalışanları katıldı.

Toplam bütçesi yaklaşık 1,4 milyon lira olan ve 1 milyon lirası KUDAKA tarafından finanse edilecek proje kapsamında, Ilıca Termal Tesisi'nin kampüs alanına 10 bungalov ev yapılacak.

Proje kapsamında kurulan evlerin, termal tesisten faydalanan misafirlerin, fizik tedavi merkezinden faydalanan hasta ve yakınları ile kış turizmi çerçevesinde kayak için Erzurum'a gelen turistlerin kullanımına sunulması ve hizmet çeşitliliğinin artırılması hedefleniyor.

Projenin hayata geçirilmesi ile termal turizm potansiyeli yüksek olan Aziziye ilçesinin turizm altyapısı güçlendirilmiş ve turizm sektöründen alacağı pay arttırılmış olacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.