Eskişehirli kadınlar depremzede çocuklar için kazak, battaniye ve eldiven ördü - Haber 1Haber 1

Eskişehirli kadınlar depremzede çocuklar için kazak, battaniye ve eldiven ördü

Eskişehirli kadınlar depremzede çocuklar için kazak, battaniye ve eldiven ördü

03 Mart 2023 - 15:45

ABONE OL

ESKİŞEHİR (AA) – Eskişehir'de kurduğu atölyede farklı meslek gruplarından çok sayıda kişiye eğitim veren girişimci Sema Doyran'ın öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklar için kazak, yelek, bebek battaniyesi, bere ve eldiven ördü.

Eskişehir Öğretmenevi'nde barınan afetzede kadınlar dahil yaklaşık 500 kişinin yer aldığı "Çocuklar üşümesin diye örüyoruz" etkinliğinde atölyeye gelen katılımcılara ücretsiz ip ve örgü şişleri verildi.

Kadınlar, dağıtılan ip ve şişlerle deprem bölgesine gönderilmek üzere kazak, yelek, bebek battaniyesi, bere ve eldiven örmeye başladı.

Sema Doyran, gazetecilere, sosyal medya aracılığıyla kendilerine ulaşanların da ördükleri ürünleri kargoyla atölyeye gönderdiklerini söyledi.

Kadınlar tarafından şu ana kadar örülen yaklaşık 1200 parça ürünü Hatay'a göndereceklerini belirten Doyran, "Çocuklar için oyuncaklar, uyku arkadaşları da örüyoruz. Örgünün terapi yönü var. Depremzedelerin de bir şeylerle oyalanması lazım. Onların da gönüllerine dokunmak, iyi gelmek istiyoruz." dedi.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki evi depremde hasar görünce eşi ve çocuklarıyla Eskişehir'e gelen Cennet Çelik de bu çalışmada yer almaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.