Fransa'da kirasını ödeyemeyenlerin tahliyesini kolaylaştıran tasarı protesto edildi - Haber 1Haber 1

Fransa'da kirasını ödeyemeyenlerin tahliyesini kolaylaştıran tasarı protesto edildi

Fransa'da kirasını ödeyemeyenlerin tahliyesini kolaylaştıran tasarı protesto edildi

28 Ocak 2023 - 23:30

ABONE OL

PARİS (AA) – Fransa'da, kiralarını ödeyemeyenler ve meskenlere izinsiz yerleşenlerin tahliyesini kolaylaştıran yasa tasarısı protesto edildi.

Başkent Paris'te, Barınma Hakkı Yardım Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla toplanan yüzlerce kişi gösteri yaptı.

Göstericiler, meskene izinsiz yerleşenlere ve haklarında adli süreç tamamlanmasına rağmen tahliyeye yanaşmayan kiracılara ağır cezalar getirmeyi ve tahliyeleri hızlandırmayı öngören yasa tasarısından vazgeçilmesini istedi.

Tasarı, kirasını ödeyemeyecek durumda olanları mağdur edeceği ve daha fazla kişinin sokaklarda yaşamasına neden olacağı gerekçesiyle eleştiriliyor.

Barınma Hakkı Yardım Derneği üyesi Adel Ghazala, AA muhabirine, söz konusu tasarıya karşı olduklarını söyledi.

Ghazala, bu yasa tasarısının zor zamanlardan geçen ve kirasını ödeyemeyecek halde olanları suçlu durumuna düşüreceğine işaret etti.

Gösteriye katılanlardan Melanie Mermoz da yasa tasarısının adaletsiz olduğunu belirterek, "Paris'te yüzbinlerce boş ev varken, yüzlerce, hata binlerce küçük çocuklu ailelerin hayatları pahasına sokakta kalması kabul edilemez." dedi.

2 Aralık'ta Ulusal Mecliste kabul edilen tasarı, 31 Ocak'ta Senatoda görüşülecek.

Yasa tasarısı kabul edildiği taktirde, meskenlere yasa dışı şekilde yerleşenler, 3 yıl hapis ve 45 bin avroya kadar para cezasına çarptırılabilecek.

Fransa'da, meskenlere izinsiz yerleşenlerin ve kirasını ödeyemeyen kiracıların tahliyesi mevcut yasalarla uzun sürebiliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.