Fransa'da Türkiye'nin etkinlik turizmi potansiyeli tanıtıldı - Haber 1Haber 1

Fransa'da Türkiye'nin etkinlik turizmi potansiyeli tanıtıldı

Fransa'da Türkiye'nin etkinlik turizmi potansiyeli tanıtıldı

25 Kasım 2022 - 21:00

ABONE OL

PARİS (AA) – Fransa'nın başkenti Paris'te, Türkiye'nin Toplantı, Teşvik Etkinlikleri, Kongreler, Etkinlikler (MICE) turizmi potansiyeli tanıtıldı.

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Fatma Özsoy'un ev sahipliği yaptığı Türkiye'nin MICE turizmi potansiyelinin tanıtıldığı Paris'teki etkinliğe, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) MICE Direktörü Esra Güler, Türk Hava Yolları (THY) Paris Genel Müdürü Hasan Hamdan, Fransa MICE sektöründen yöneticiler, Fransız gazeteciler ve davetliler katıldı.

Etkinlikte, Türkiye'nin tarihi, kültürel, gastronomi açısından zenginliği tanıtılırken, MICE turizmi açısından önem taşıyan hizmet ve taşımacılık sektörleri, üniversiteleri hakkında bilgi verildi.

Etkinliğin açılışında konuşan Büyükelçi Onaner, Türk mutfağının Türkiye'ye yönelik artan ilgideki rolü üzerinde durdu.

Büyükelçi Onaner, "Türkiye'den hayal kırıklığıyla dönen bir Fransız turistle hiç karşılaşmadım." ifadesini kullandı.

Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Özsoy, 2022'de Türkiye'ye 50 milyon turist gelmesini amaçladıklarından bahsetti.

Özsoy, Fransız turistlerin, Türkiye'ye kolay ulaşılabilirlik, uygun fiyata yüksek kaliteli hizmetlerin verilmesi, farklı coğrafyalarda 4 mevsim yaşanması ve geçmişle geleceği birleştirmesinden dolayı beğendiklerini ifade etti.

Türkiye'nin zengin tarihine değinen Özsoy, 2021’de Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Dünya Miras Listesinde 19 miras alanı bulunduğunu hatırlattı.

TGA MICE Direktörü Güler, davetlilere Türkiye tanıtım platformu "Go Türkiye" ve Türkiye turizmiyle ilgili eğitim platformu "All in Türkiye'yi" tanıttı.

THY'de Kurumsal Satış Mümessili Antoine Beyaert yaptığı sunumda, 129 ülkede 337 farklı noktaya uçuş yapan THY'nin dünyada en çok ülkeye uçuş yapan havayolları olduğunu ifade etti.

Beyaert, İstanbul'un coğrafi konumu açısından avantajlı olduğuna değinerek, 37 ülkedeki 80 farklı noktanın İstanbul'a 3 saatlik uçuş mesafesinde olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin tanıtıldığı videonun gösterimi yapıldığı etkinlikte, davetlilere Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.