Gazeteci Hasan Tahsin, şehit edilişinin 103. yılında anıldı - Haber 1Haber 1

Gazeteci Hasan Tahsin, şehit edilişinin 103. yılında anıldı

Gazeteci Hasan Tahsin, şehit edilişinin 103. yılında anıldı

16 Mayıs 2022 - 12:51

ABONE OL

İZMİR (AA) – İzmir'in işgali sırasında Yunan askerlerine ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin, şehit edilişinin 103. yılında düzenlenen törenle anıldı.

Konak Meydanı'ndaki İlk Kurşun Anıtı önündeki törende, saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Anıta çelenk bırakan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, 103 yıl önce, "Bağımsızlık nefestir" diyen Hukuk-u Beşer gazetesinin sahibi gazeteci Hasan Tahsin'in yaktığı ateşin dalga dalga tüm yurda yayıldığını söyledi.

Şehit Hasan Tahsin'in Kurtuluş Savaşı ve direnişin simgelerinden biri olduğunu dile getiren Gappi, "Hasan Tahsin, yalnızca fikirleriyle değil yazdıklarıyla, konuştuklarıyla, imza attığı bildirilerle, katıldığı toplantı ve eylemlerle o kara günlerde gerçek bir aydın olduğunu, halkın yanında yer aldığını gösterdi." diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de Hasan Tahsin'in Konak Meydanı'nda Yunanlılara sıktığı ilk kurşunun Türkiye'nin simgesi olduğunu belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Hasan Tahsin'in emperyalizme karşı dünyanın en önemli direnişine ilham olan bir milli kahraman olduğunu ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.