Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 30'uncu yılında İstanbul'da anıldı - Haber 1Haber 1

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 30'uncu yılında İstanbul'da anıldı

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 30'uncu yılında İstanbul'da anıldı

24 Ocak 2023 - 23:00

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 30'uncu yılında, İstanbul'daki bazı ilçe belediyelerince düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Sarıyer Belediyesi, 24 Ocak 1993'te evinin önünde uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Uğur Mumcu için PTT Evleri Mahallesi'nde adının verildiği parkta anma programı gerçekleştirdi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Ahmet Güveloğlu ve vatandaşların katıldığı etkinlikte, parktaki Uğur Mumcu büstüne karanfiller bırakıldı.

– Şişli'de Uğur Mumcu anısına yapılan heykel restore edildi

Şişli Belediyesi de Uğur Mumcu için anma töreni düzenledi.

Program, Mumcu için Şişli'de 1996'da yaptırılan ve bu yıl belediyenin girişimiyle yüksek mimar-heykeltıraş Pınar Öktem Doğan tarafından restore edilen Uğur Mumcu Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Anıtın açılışının da yapıldığı programa, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP Şişli İlçe Başkanı Tamer Özcanlı ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile anıtı restore eden Doğan ve vatandaşlar katıldı.

– Kartal'da söyleşi düzenlendi

Kartal Belediyesi, Mumcu'yu anmak için Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde bir söyleşi gerçekleştirdi.

"Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi" başlıklı söyleşide, gazeteciler Murat Ağırel, Timur Soykan ve Mustafa Hoş yer aldı.

Söyleşiye, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, sivil toplum kuruluşu ile siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. ​​​​​​

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.