GÜNCELLEME - Amsterdam Apple mağazasında rehine krizi sona erdi - Haber 1Haber 1

GÜNCELLEME – Amsterdam Apple mağazasında rehine krizi sona erdi

SALDIRGANIN YAKALANDIĞINA İLİŞKİN POLİS AÇIKLAMASI EKLENDİ

GÜNCELLEME – Amsterdam Apple mağazasında rehine krizi sona erdi

23 Şubat 2022 - 10:30

ABONE OL

AMSTERDAM (AA) – Hollanda'nın Amsterdam kentinde Apple mağazasına girerek içeridekileri rehin alan silahlı saldırgan yaralı olarak yakalandı.

Amsterdam polisinin Twitter'dan yaptığı açıklamada, Apple mağazasına giren silahlı kişinin yakalanması için çok sayıda polisin olay yerine gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, olay esnasında mağazada bulunanlardan bazılarının rehin alındığı kaydedildi.

En az bir kişinin rehine olarak tutulduğu mağazanın etrafında polis geniş güvenlik önlemi alırken, özel timin olay yerine intikal ettiği bildirildi.

Medya'ya yansıyan görüntülerde saldırgan, elinden kaçan rehineyi kovalarken sivil polis aracı tarafından çarparak durdurulduğu görüldü.

Polis açıklamasında, robot yardımıyla saldırganın üzerinde bomba kontrolü yapıldığını ve şüpheliye doktorların müdahale ettiğini aktardı.

Polis, yerel saatle 00.30'da (TSİ 02.30) olaya ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.