GÜNCELLEME - Muğla'da orman yangını çıktı - Haber 1Haber 1

GÜNCELLEME – Muğla'da orman yangını çıktı

GÜNCELLEME – Muğla'da orman yangını çıktı

21 Haziran 2022 - 19:00

ABONE OL

MUĞLA (AA) – Muğla'nın Dalaman ilçesinde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Gürkoy Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Ortaca ve Dalaman belediyelerinin itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bölgede 2 uçak, 5 helikopter, 20'ye yakın arazöz, 150 orman işçisi ve itfaiye ekipleri ile yangın söndürme çalışmaları sürüyor. Mahalle sakinleri de traktörlerine bağladıkları tankerlerle söndürme çalışmalarına destek oluyor.

Ekipler, yerleşim yerlerine yakın alanda etkili olan yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Bölgede hakim olan rüzgar ise çalışmaları olumsuz etkiliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.