GÜNCELLEME - Muğla'da şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor - Haber 1Haber 1

GÜNCELLEME – Muğla'da şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor

GÜNCELLEME – Muğla'da şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor

02 Şubat 2022 - 16:55

ABONE OL

MUĞLA (AA) – Muğla'da şiddetli yağış nedeniyle toprak kayması ve su baskınları yaşandı, lüks yat battı.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, son 24 saatte metrekareye 85 kilogram yağışın düştüğü Menteşe ve Ula ilçelerinde sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.

Düğerek, Yaraş, Ortaköy, Yeniköy mahalleleri ile Karabağlar Yaylası mevkisindeki bazı tarım alanlarını da su bastı.

Menteşe-Yılanlı kara yoluna toprak kayması nedeniyle kaya parçaları düştü. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, araç geçişinin güçlükle sağlandığı yolu iş makineleriyle ulaşıma açmaya çalışıyor.

Ula ilçesinde de bazı tarım arazileri, narenciye ve nar bahçeleri suyla doldu.

Son 24 saatte metrekareye 48 kilogram yağışın düştüğü Marmaris'te de elverişsiz hava şartları etkili oluyor. İlçede bazı noktalarda ağaçlar devrildi. Derelerden akan çamurlu su, denizin rengini kahverengiye dönüştürdü.

Yolların suyla kaplandığı Karabağlar Yaylası'na ise ulaşım sağlanamıyor. Belediye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Suların yükselmesi nedeniyle yoldan çıkan bir araç ise yol kenarındaki dereye sürüklendi.

– Bodrum'da fırtına etkili oluyor

Bodrum ilçesinde ise sabah saatlerinden itibaren fırtına etkili oluyor.

Kuvvetli fırtına nedeniyle Ortakent Limanı'nda lüks bir yat battı. Yaklaşık 10 metre uzunluğundaki motor yatın kurtarılması için vinç ve dalgıç yardımıyla çalışma başlatıldı.

Ayrıca Ortakent kanalında bir sandalın battığı görüldü. Gümbet sahilinde bir motor yat rüzgarın etkisiyle kıyıya vurdu. Bazı küçük teknelerin de suya gömüldüğü görüldü.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada ise Bodrum, Milas, Menteşe ilçelerinde dere taşkınlarına müdahale edildiği, Marmaris, Ula ve Menteşe ilçelerinde tıkanan kanalların açıldığı bildirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.