Hakkari'de donan Seyithan Gölü'nde buz pateni yaptılar - Haber 1Haber 1

Hakkari'de donan Seyithan Gölü'nde buz pateni yaptılar

Hakkari'de donan Seyithan Gölü'nde buz pateni yaptılar

15 Kasım 2022 - 22:00

ABONE OL

HAKKARİ (AA) – Hakkari'de fotoğraf sanatçısı ile buz pateni antrenörleri, soğuk hava nedeniyle donan Seyithan Gölü'nde dans ederek buz pateni yaptı.

İl merkezine 25 kilometre uzaklıktaki 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylası'nda hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesiyle bölgedeki Seyithan Gölü dondu.

Doğa fotoğrafçısı Emin Noyan ile buz pateni antrenörleri Erdem Gür ve Çilek Tekin Gür, donan göl yüzeyinde dans ederek buz pateni yapmanın keyfini yaşadı.

Noyan, hava koşullarından dolayı zorlandıklarını belirterek "Kardan kapanan yolda araçla bir yere kadar gidebildik. Aracı bırakıp yaklaşık 3 saat tırmanarak 3 bin 500 rakımda bulunan Seyithan Gölü'ne ulaştık. Hava çok soğuk ve çok rüzgarlıydı. O yüzden rüzgar bizi biraz engelledi ama her şeye rağmen çok eğlenceliydi." ifadesini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.