Haliç'te kano-kürek etkinliğine katılan 305 engelli yarışarak eğlendi - Haber 1Haber 1

Haliç'te kano-kürek etkinliğine katılan 305 engelli yarışarak eğlendi

Haliç'te kano-kürek etkinliğine katılan 305 engelli yarışarak eğlendi

11 Mayıs 2022 - 16:20

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Engelli vatandaşlar, Haliç'te düzenlenen kano-kürek etkinliğinde su sporları eğitimcileri gözetiminde yarıştı.

Fatih Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Haliç Su Sporları Kulübü iş birliğiyle 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında "Spor ve Eğlence Şenliği" yapıldı.

Fatih Belediyesi Haliç Kano-Kürek Merkezi'ndeki etkinliğe aileleriyle gelen 305 engelli, gün boyunca, golf, basketbol, sahne performanslarının da yer aldığı birçok aktivite ile heyecanlı ve keyifli bir gün geçirdi. Engelli vatandaşlar, su sporları eğitimcileri gözetiminde kano-kürek etkinliğinde yarışarak, eğlendi.

Etkinlik alanda basın mensuplarına konuşan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, belediyeye ait kano kürek merkezi ve yandaki etkinlik alanında çocuklar için yaklaşık 14 ayrı alanda müsabaka yapıldığını söyledi.

Turan, engellilerin aileleriyle birlikte kano-kürek ve diğer aktivitelere katıldıklarını belirterek, "Geçen yıllarda da yaptığımız bir etkinlikti ve bugün de çok güzel bir hava ile başladı. Gerçekten bizim de çok keyif alarak geldiğimiz bir etkinlik. Çünkü burada engelli çocuklarımızın aslında diğer çocuklar ve vatandaşlar gibi birçok spor alanına katılabileceğini hem çocuklarımız hem de biz görüyoruz. Ayrıca aileleriyle sosyalleşebilecekleri güzel bir yer burası." diye konuştu.

Etkinliğin ardından engelli vatandaşlar ve aileleri, hazırlanan kuliste hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.