Hatay'da enkaz altında kalan çocuk depremden 80 saat sonra kurtarıldı - Haber 1Haber 1

Hatay'da enkaz altında kalan çocuk depremden 80 saat sonra kurtarıldı

– Enkazdan çıkarılan 2 yaşındaki çocuğu, depremden kurtulan amcası karşıladı

Hatay'da enkaz altında kalan çocuk depremden 80 saat sonra kurtarıldı

09 Şubat 2023 - 15:10

ABONE OL

BURDUR (AA) – Hatay'da enkaz altında kalan 2 yaşındaki Mehmet Tatar, depremin 80. saatinde arama kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla enkazdan sağ çıkarıldı.

Burdur Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, AFAD, Burdur UMKE ve Çanakkale 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Odabaşı Mahallesi'ndeki binanın enkazında bir çocuğa ulaştı.

Uzun süren çalışmanın ardından enkazdan sağ kurtarılan çocuk, ekiplerin kucağında sedyeye alındı. Çocuğu, depremden kurtulan ve çalışmaları takip eden amcası karşıladı.

Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan, anne ve babasının isminin Hatice ile Fahim olduğu öğrenilen çocuk, Çanakkale 112 Acil Sağlık ambulansıyla Hatay Sahra Hastanesine kaldırıldı.

Sağlık durumunun iyi ve bilincinin açık olduğu öğrenilen minik Mehmet'in tedavisinin sürdüğü, anne ve babasından henüz haber alınamadığı bildirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.