İBB'nin "Kadın Forumu" etkinliği yapıldı - Haber 1Haber 1

İBB'nin “Kadın Forumu” etkinliği yapıldı

İBB'nin “Kadın Forumu” etkinliği yapıldı

05 Ocak 2023 - 19:20

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından "Zor Anında İBB Yanında-Kadın Forumu" etkinliği düzenlendi.

Esenler Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezindeki etkinlikte konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kadın olmanın her zamankinden daha zor olduğu günler yaşandığını söyledi.

Ekonominin, kadınlar üzerindeki etkisine dikkati çeken İmamoğlu, kadınların ekonomik krizden etkilenmesiyle ilgili istatistiki bilgiler paylaştı.

Kadınların yaşadığı yoksulluğa, şiddete, ayrımcılığa karşı asla duyarsız kalamayacaklarını anlatan İmamoğlu, İBB olarak, toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna özel önem verdiklerini, kadın yönetici ve çalışan sayısını, geçmiş yıllara oranla yüksek seviyelere çektiklerini belirtti.

Bunun aslında bir zihniyet meselesi olduğunu dile getiren İmamoğlu, "Kadın, bir toplumda eşit seviyeye gelmişse, o toplum mutludur. Bu kadar net. Bakın, bunu bazen inancımızla, bazen örf adetimizle ki çoğu hurafe, doğru değil, buralarla baskılayan, aşağı indirmeye çalışılan kavramlarla anlatmaya gayret eden insanlar var. Böyle şey olmaz. Tabii ki annelik kutsaldır ama babalık da kutsaldır. Yani annelik-babalık kavramı üzerinden kadınları baskılayamazsınız. Böyle bir şey yok." dedi.

"Bir daha İstanbul'a 'Erkekler belediyesi' kurdurtmayacağız" diyen İmamoğlu, "Belediyeyi tekrar 'erkekler belediyesine' dönüştüremeyeceğini anlayanlar, belediyeye el koymaya kalkışıyor olabilirler ama bu güler yüzüm, kendime olan inancımdan ve bu şehrin 16 milyon insanına olan inancımdan, o hukuksuzluğa, kanunsuzluğa asla fırsat ve geçit vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.