Iğdır'da özel öğrenciler farkındalık oluşturmak amacıyla kafe işletti - Haber 1Haber 1

Iğdır'da özel öğrenciler farkındalık oluşturmak amacıyla kafe işletti

Iğdır'da özel öğrenciler farkındalık oluşturmak amacıyla kafe işletti

03 Aralık 2021 - 16:25

ABONE OL

IĞDIR (AA) – Iğdır'da özel çocuklar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bir günlüğüne kafe işleterek farkındalık yarattı.

Kentteki Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğretmenleri, Vali Yolu Caddesi'ndeki iş yerini bir günlüğüne "empati kafe"ye dönüştürdü.

Vali ve Belediye Başkanvekili Hüseyin Engin Sarıibrahim, eşi Hatice Sarıibrahim ile İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, kafenin açılışını yaptı.

Okuldaki özel öğrenciler, gelen yiyecek ve içecek siparişlerini mutfakta hazırladıktan sonra müşterilere servis etti. Öğrenciler, ikramların ardından müzik eşliğinde eğlenip çeşitli gösteriler yaptı.

Fırsat verilmesi halinde engellilerin hayatın her alanında yer alabileceğini göstermek amacıyla uygulanan proje ilgi gördü.

Kafenin işletmesinden elde edilecek gelir, öğrenciler için harcanacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.