İHH'den savaş mağduru 25 bin aileye et yardımı - Haber 1Haber 1

İHH'den savaş mağduru 25 bin aileye et yardımı

İHH'den savaş mağduru 25 bin aileye et yardımı

14 Eylül 2022 - 22:55

ABONE OL

İDLİB (AA) – İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin İdlib ve Halep ili kırsalındaki çadır kamplar bölgelerinde yaşayan 25 bin aileye et yardımı yaptı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib ile Halep kırsalında çadır kamplar bölgelerindeki savaş mağduru 25 bin aileye et yardımında bulunduklarını söyledi.

İnsanların sadece hayatta kalmaya değil aileleriyle huzurlu bir şekilde yaşamaya ihtiyacının olduğunu söyleyen Tosun, "Çeşitli dönemlerde hayırseverler tarafından Suriye’ye bağışlanan adak, akika ve nafile gibi kurbanlardan yaklaşık 150 bin kişi istifade etti.’’ ifadesini kullandı.

Yerinden edilen ve ihtiyaç sahibi olan ailelere gıda, barınma, eğitim ve sağlık alanlarında da destek verdiklerini aktaran Tosun, "Çadır kamplarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ailelere hayatlarının normale dönüş çabalarında yardımcı olmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde insani yardım çalışmaları yürütüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.