İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu, Gazze'deki Büyük Ömer Camii'ni aydınlattı - Haber 1Haber 1

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu, Gazze'deki Büyük Ömer Camii'ni aydınlattı

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu, Gazze'deki Büyük Ömer Camii'ni aydınlattı

29 Kasım 2021 - 12:45

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), İsrail saldırılarında elektriksiz kalan ve aylarca karanlıkta ibadet yapılan Gazze'deki Osmanlı yadigarı Büyük Ömer Camii'ne kurduğu güneş enerjisi panelleri ile elektrik sağladı.

İDDEF'den yapılan açıklamaya göre, federasyon eğitim ve insani yardım çalışmalarının yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde cami, mescit ve medrese gibi kalıcı eserler inşa ederken, aynı zamanda onarım projeleriyle İslami eserlere sahip çıkıyor.

Bu kapsamda son olarak Filistin'in Gazze şehrindeki Osmanlı Devleti'nden yadigar Büyük Ömer Camii için harekete geçen İDDEF, "Aydınlatma Projesi" ile camiye sürdürülebilir elektrik sağladı.

Mum ışığında ibadetlerini sürdüren cemaat ve hafızlığa devam eden çocuklar ve gençler, uzun süre sonra gelen elektrik aydınlığının şükrünü eda ederek namaz kıldı.

İDDEF, Gazze'de Osmanlı yadigarı Büyük Ömer Camii'ni ve cemaatini karanlıktan kurtaran çalışmaya destek olan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.