Interpol 89. Genel Kurul Toplantısı - Haber 1Haber 1

Interpol 89. Genel Kurul Toplantısı

– İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kamerun Ulusal Güvenlikten Sorumlu Yüksek Temsilcisi Nguele ve Ürdün İçişleri Bakanı Alfarrayeh ile bir araya geldi

Interpol 89. Genel Kurul Toplantısı

24 Kasım 2021 - 15:55

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) 89. Genel Kurul Toplantısı kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Toplantının ikinci gününde de ikili görüşmelerine devam eden Bakan Soylu, önce Kamerun Ulusal Güvenlikten Sorumlu Yüksek Temsilcisi Martin Mbarga Nguele ve beraberindekileri kabul etti.

Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede Interpol 89. Genel Kurulu'nda değerlendirilen genel konular ile suç ve suçlularla mücadelede yapılacak iş birliği konuları ele alındı.

Bakan Soylu daha sonra Ürdün İçişleri Bakanı Mazin Alfarrayeh ile ikili görüşme için bir araya geldi.

Görüşme öncesi Ürdünlü mevkıdaşı ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, Ürdün'ün İçişleri Bakanı nezdinde bu toplantıya katılmasının Türkiye için bir onur olduğunu dile getirdi.

Bakan Soylu, Ürdün ve Türkiye'nin dostluğunun gelecek nesillere taşınacak şekilde korunmasının bir sorumluluk olduğunu belirterek, "Bunu diplomasi olarak tarif etmek eksiklik olur, bu kardeşliktir. Bizim için kardeşlik bu dünyaya ve öteki dünyaya aittir" ifadelerini kullandı.

İki ülkenin birçok meseleyi ortak ve birlikte yaşadığına vurgu yapan Soylu, "Terörle mücadelede aynı anlayışı sürdürüyoruz, göç meselesinde aynı zemindeyiz. FETÖ konusunda ortaya koyduğunuz irade tüm dünyaya örnektir. Hem duamız hem de şükranlığımız söz konusudur." dedi.

Bakan Soylu, suçla mücadele konusunda küresel bir karar ve irade boşluğu yaşandığını kaydederek, "24 saat emrinize amadeyiz, bizim aramızdaki iş birliği, aradan kötülüklerin geçmesini engeller, ortak sinerji ve ortak akıl oluşturur. Sırat-ı müstakimde gidersek millet de Cenab-ı Allah da yardımcımızdır" şeklinde konuştu.

Ürdün İçişleri Bakanı Alfarrayeh ise, ev sahipliği için Türkiye'ye teşekkür ederek, "Ankara'daki Ürdün Büyükelçimizle de görüştüm. Türkiye'de Ürdünlü vatandaşlara gösterilen sıcak yaklaşım için de minnettarız" ifadelerini kullandı.

İki bakan arasındaki görüşme daha sonra basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.