Irak'ta yeni eğitim-öğretim yılı Kovid-19 nedeniyle bir ay gecikmeli başladı - Haber 1Haber 1

Irak'ta yeni eğitim-öğretim yılı Kovid-19 nedeniyle bir ay gecikmeli başladı

Irak'ta yeni eğitim-öğretim yılı Kovid-19 nedeniyle bir ay gecikmeli başladı

01 Kasım 2021 - 11:55

ABONE OL

BAĞDAT (AA) – Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yeni eğitim-öğretim yılının bir ay gecikmeli başladığı Irak'ta 11 milyonu aşkın öğrenci ilk zilin çalmasıyla bu sabah ders başı yaptı.

Başbakan Mustafa el-Kazımi, başkent Bağdat'taki El-Akide Lisesi'nde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı açılışına katıldı.

İlk ders zilini çalan Kazımi, burada öğrencilere yaptığı konuşmada, "Aklınıza mezhepçiliği ve ırkçılığı sokmak isteyenlere kulak asmayın. Sizi birbirinizden ayırmak isteyenlere bakmayın, Iraklı oluşunuza bağlı kalın." dedi.

Kazımi, sınıfları gezerek incelemelerde bulundu.

Öte yandan Irak Eğitim Bakan Vekili Felah Kaysi de Bağdat'taki bir okulda yeni eğitim yılının açılış törenine katıldı.

Kaysi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz son iki yılda eğitim alanında zorluklar yaşadık ve bunu yarı zamanlı uzaktan eğitimle atlattık. Bu sene eğitim-öğretim yılının tümüyle yüz yüze olmasını diliyoruz." dedi.

Irak'ta Çin şirketleri tarafından yapılacak 1000'e yakın okul inşasına başlandığını aktaran Kaysi, ülke genelinde 9 bine yakın yeni okula ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Kaysi, öğrencilerin bu yıl Kovid -19 nedeniyle haftada 4 gün okula gideceğini sözlerine ekledi.

Irak'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) dışında Kerkük, Salahaddin, Enbar ve güney kentlerinde de öğrenciler bu sabah ders başı yaptı.

Güvenlik zafiyeti nedeniyle Bağdat'taki tüm okullar güvenlik güçleri tarafından korunuyor​​​​​​​.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.