İran'ın başkenti Tahran’da düzenlenen nar festivali devam ediyor - Haber 1Haber 1

İran'ın başkenti Tahran’da düzenlenen nar festivali devam ediyor

İran'ın başkenti Tahran’da düzenlenen nar festivali devam ediyor

30 Kasım 2022 - 16:54

ABONE OL

TAHRAN (AA) – İran’ın başkenti Tahran’da “yüz tane yakut” sloganıyla düzenlenen nar festivali devam ediyor.

Her yıl kentin bir noktasında gerçekleştirilen festivalde bu yıl değişikliğe gidilerek, etkinlik alanı 4’e çıkarıldı. Şehrin değişik bölgelerinde bulunan İşrak, Haveran, Behmen ve Vela kültür merkezlerinde gerçekleştirilen festivalde, ülkenin farklı bölgelerinde yetişen narlar başkentlilere sunuluyor.

Tadımlık ikramların kesintisiz devam ettiği stantlarda bulunan ürünlerden özellikle siyah kabuklarıyla dikkati çeken narlar daha çok tercih ediliyor.

Stantları süsleyen meyvelerin yanı sıra, nar suyu, şerbeti, nar ekşisi, pestili, reçeli ve nar marmelatı gibi çoğu ev yapımı ürünler de satışa sunuluyor.

Festival kapsamında kültür merkezlerinde türkülerin seslendirildiği ve oyunların sergilendiği kültürel etkinlikler gerçekleştiriliyor.

– Türkçe türküler seslendirildi

İşrak Kültür Merkezindeki etkinlikte, akşam saatlerinde kurulan sahneye çıkan sanatçılar, Türkçe türküler seslendirerek ziyaretçilere müzik ziyafeti sundu.

Davul zurna eşliğinde alanı gezen nar maskotuna çocuklar ilgi gösterirken heyecana kapılan kimi ziyaretçiler de ellerine aldıkları mendillerle ritme ayak uydurarak yöresel oyunlar sergiledi.

Tahran'da 19 Kasım’da başlayan 11. Nar Festivali, 2 Aralık'a kadar, 16.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.