İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinliler son yolculuklarına uğurlandı - Haber 1Haber 1

İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinliler son yolculuklarına uğurlandı

– Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail güçlerince işlenen suçların sorumluluğunun İsrail hükümetinde olduğunu belirtti

İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinliler son yolculuklarına uğurlandı

12 Ocak 2023 - 16:30

ABONE OL

RAMALLAH (AA) – İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te öldürdüğü iki Filistinli için cenaze töreni düzenlendi.

İsrail askerlerinin dün başından vurarak ağır yaraladığı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 21 yaşındaki Ahmed Ebu Cüneyd'in Nablus'taki cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı.

Ebu Cüneyd'in naaşı kılınan cenaze namazının ardından Balata Mülteci Kampı'ndaki mezarlığa defnedildi.

Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'nda da bu sabah İsrail askerlerinin kurşunuyla yaşamını yitiren 41 yaşındaki Semir Avni Harbi Aslan için cenaze töreni düzenlendi.

Aslan'ın cenazesi kılınan namazın ardından Kalendiya Mülteci Kampı'ndaki mezarlıkta toprağa verildi.

– Filistin Dışişleri Bakanlığı: İşlenen suçların sorumluluğu İsrail hükümetinde

Filistin Dışişleri Bakanlığı, iki kişinin İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesine dair yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Filistinlilerin İsrail güçlerince öldürülmeye devam ettiği vurgulanarak, "İsrail hükümeti, işlenen bu suçlardan tamamen ve doğrudan sorumlu." ifadeleri kullanıldı.

Olayı kınayan Filistin Dışişleri Bakanlığı, uluslararası topluma "Filistin halkına uluslararası koruma sağlama", Uluslararası Ceza Mahkemesine de "işgalcilerin ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin suçlarına" yönelik soruşturmaları bir an önce bitirme çağrısında bulundu.

– Öldürülen Filistinli oğlunu korumaya çalışıyordu

Filistin Sağlık Bakanlığı bu sabah, Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'nda, oğlunun gözaltına alınmasını önlemeye çalışan baba Semir Avni Harbi Aslan'ın, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Bakanlık dün yaptığı açıklamada da İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskınlar sırasında başından vurarak ağır yaraladığı Filistinli genç Ahmed Ebu Cüneyd'in yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.