İSTAD'ın nevruz etkinliğinde depremde hayatını kaybedenler anıldı - Haber 1Haber 1

İSTAD'ın nevruz etkinliğinde depremde hayatını kaybedenler anıldı

İSTAD'ın nevruz etkinliğinde depremde hayatını kaybedenler anıldı

19 Mart 2023 - 18:50

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneğinin (İSTAD) düzenlediği nevruz etkinliğinde 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler dualarla anıldı.

Kadıköy'de dernek merkezindeki etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, Türkiye ve Azerbaycan'ın milli marşları okundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okunan programda dua edildi.

Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk, burada yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramı'nın tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diledi.

Nevruzun aynı zamanda dirilişin sembolü olduğunu ifade eden Pamuk, "Bu bayramda, özellikle o bölgenin çocuğu olarak 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketiyle birlikte o hüznü de o üzüntüyü de hep beraber ne yazık ki yaşıyoruz. Fakat bu hüzün, bu acı bize Azerbaycan-Türkiye dostluğunun ve kardeşliğinin de bir yansımasını gösterdi. Bu felakette yardıma koşan ilk kardeşimiz can Azerbaycan oldu." dedi.

Kaymakam Pamuk, nevruzun Türk dünyasında 4 bin yıllık bir kültürel miras olduğunu belirtti.

Bu mirasa sahip çıkmanın, yaşatmanın ve genç kuşaklara aktarmanın son derece önemli olduğunu vurgulayan Pamuk, "Çünkü ülkeler ortak değerlerle birbirlerine yaklaşırlar, dostlukları, kardeşlikleri artar. İşte burada bugün Türkiye, İSTAD'ın düzenlemiş olduğu bu programda yüreğimiz birlikte atıyor, hep beraberiz. Heyecanla bayramınızı kutluyoruz." diye konuştu.

İSTAD Genel Başkanı Sefer Karakoyunlu ise nevruz etkinliğinde yakın zamanda deprem sonucu hayatını kaybedenleri andıklarını kaydetti.

Depremde vefat edenlere Allah'tan rahmet dileyen Karakoyunlu, "Bahara, yere, göğe, toprağa, suya yüce Yaratan'ın nakış nakış işlediği bu güzellikler tüm insanoğlunun kalbine de işlenmiş olur. Gelecekte insanlar daha mutluluk içerisinde, barış ve kardeşlik içerisinde yaşar." dedi.

Etkinlik kapsamında Kadıköy Mürver Çiçeği Sokak'ta nevruz ateşi yakıldı.

Katılımcıların ateşin üzerinden atlayıp demir dövdüğü etkinlikte yumurta tokuşturuldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.