İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi ile Eczacıbaşı Evital uzaktan sağlık protokolü imzaladı - Haber 1Haber 1

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi ile Eczacıbaşı Evital uzaktan sağlık protokolü imzaladı

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi ile Eczacıbaşı Evital uzaktan sağlık protokolü imzaladı

27 Aralık 2022 - 9:25

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi ile Eczacıbaşı Evital platformu arasında uzaktan sağlık hizmeti sunulmasıyla ilgili protokol imzalandı.

Dekanlık binasında düzenlenen imza töreninde konuşan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, uzaktan sağlık hizmetlerinin hastaların, hastaneye gelmeden hekim ile hastayı dijital platformda bir araya getiren önemli bir sağlık hizmeti sunumu olduğunu söyledi.

Bugünkü teknoloji ile uzaktan sağlık hizmetlerinin önemli bir yere geldiğini anlatan Tükek, "İstanbul Tıp Fakültesinin kıymetli hekimleri ile hastaları buluşturarak büyük bir ihtiyaca çözüm sağlanması amaçlanmaktadır. Eczacıbaşı Evital ile ortak yapacağımız bu projede daha çok hastaya hizmet vermeyi, hastanelerde oluşan kalabalığı bir nebze olsa azaltmayı ve randevu alamayan hastalara ek bir imkan sağlamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemin önemli bir parçası olacağını düşündüğümüz dijital uzaktan sağlık hizmetleri sunumunun, İstanbul Tıp Fakültesi gibi alanında önemli bir sağlık akademisinin devreye girmesiyle hız kazanacağını ve yaygınlaşacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Eczacıbaşı Evital Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emin Fadıllıoğlu ise kurum olarak İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi ile iş birliği yaptıklarını kaydetti.

Evital kullanıcılarının, Türkiye'nin en köklü tıp fakültesinde görev yapan sağlık profesyonelleri ile online görüşme imkanı bulacaklarını anlatan Fadıllıoğlu, şöyle konuştu:

"Hekimlerimiz uzaktan sağlık hizmeti verirken, hem çalışma takvimlerini hem de kayıtlarını bağımsız lokasyon oluşturarak zaman ve hız kazanacak. Sağlık çözümü arayanlar ve sağlık çözümü sunanları bir araya getirme hedefiyle bireylerin sağlıklı yaşam yolculuğuna katkıda bulunmaya devam edeceğiz."

Daha sonra Prof. Dr. Tufan Tükek ile Dr. Emin Fadıllıoğlu tarafından projeyle ilgili protokol imzalandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.