"İstanbul Yaşlılara Soruyor Forumu" Kartal'da yapıldı - Haber 1Haber 1

“İstanbul Yaşlılara Soruyor Forumu” Kartal'da yapıldı

“İstanbul Yaşlılara Soruyor Forumu” Kartal'da yapıldı

01 Şubat 2023 - 18:05

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) "Zor Anında İBB Yanında" kampanyası kapsamında düzenlenen "İstanbul Yaşlılara Soruyor Forumu" Kartal'da yapıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bülent Ecevit Kültür Merkezi'ndeki forumda, insan hayatının her döneminin güzellikleri kadar zorluklarının da olduğunu söyledi.

İstanbul'da büyüklere karşı sorumlu olduklarını dile getiren İmamoğlu, "Bizim gibi görev yapan belediye başkanlarının, siyasilerin karnesinin günü sandık günüdür. Umarım o gün geldiğinde karnemize geçer not verirsiniz. Vatandaş, o hakkını kullanırken bize karşı hak ettiğimiz neyse onu verir. İstanbulluların hakkını, başka kimse sizden geri alamaz. Sandıkta siz oy vereceksiniz." dedi.

İmamoğlu, yaklaşık 45 bin yaş almış vatandaşa evde sağlık ve bakım hizmeti verdiklerini kaydetti.

Darülaceze'de hizmet kalitesini yükseltip herkesin memnuniyetini hissetmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerine dikkati çeken İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Büyüklerimizin oradaki ortamlarını daha iyiye taşımak ve daha güzelleştirmek için de büyük bir gayret içerisindeyiz. Yaşam Evleri ile destek ve bakım hizmetlerini mahallelere taşıyoruz. Sanatçı Yaşam Evi'nde sanatçı büyüklerimizle bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz ve hak ettikleri desteği onlara sağlama gayreti içerisindeyiz. Yeni huzurevlerinden, yeni yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinden yapımına başladıklarımız var. Temelini attığımız ve sonucuna ulaşmaya yakın, kalan merkezlerimiz var."

Türkiye genelinde yaklaşık 1,5 milyon yaş almış vatandaşın tek başına yaşadığını söyleyen İmamoğlu, İstanbul'da ihtiyaç sahibi büyüklerin mevcut olduğunu söyledi.

İmamoğlu, bu sorunların tek başına belediyelerin imkanlarıyla çözümünün zor olduğunu, ülkeyi yönetenlerin mutlaka büyüklerin ihtiyaçlarını karşılamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in de katıldığı forumda İBB hizmetlerinden yararlanan Aysel Sarman, Mehmet Erdoğan Seyfun, Fikret Taşkıran ve Nurten Uyanık hayat hikayelerini anlattı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.