İstanbul'da sendika temsilcilerinden velinin okulda darbedildiği iddiasına ilişkin açıklama - Haber 1Haber 1

İstanbul'da sendika temsilcilerinden velinin okulda darbedildiği iddiasına ilişkin açıklama

İstanbul'da sendika temsilcilerinden velinin okulda darbedildiği iddiasına ilişkin açıklama

19 Ocak 2023 - 15:00

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul'daki bazı eğitim sendikalarının temsilcileri, Pendik Abdurrahmangazi Ortaokulu'nda bir velinin okulda darbedildiği iddiasının asılsız olduğu açıklamasında bulundu.

Memur-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir Sen, Eğitim İş ile Hürriyetçi Eğitim Sen temsilcileri, okul önünde basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz, öğretmenlerin ve okul yönetimin yanında olduklarını ifade ederek, olayla ilgili yalan ve çarpıtılmış haberler yapıldığını ve olayın görevi başındaki memura saldırı olduğunu öne sürdü.

Yetkililerden öğretmenlere sahip çıkılmasını ve öğretmenlere yönelik şiddete ağır yaptırımlar getirilmesini talep eden Yavuz, "Görevi başındaki öğretmene iftira atan, saldıran her kimse tutuklu yargılansın. Karakolun bir kapısından girip diğer kapısından çıkmasın. Okulların güvenlik problemleri ivedilikle çözülsün." dedi.

– "Darp, vurma söz konusu değil"

Türk Eğitim-Sen 6 No'lu Sendika yöneticisi Halef Yıldız ise olayın medyada lanse edildiği gibi olmadığını savundu.

Darbedildiği öne sürülen velinin kızının devamsızlığı ile ilgili okula görüşmeye geldiğini aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

"Veli, psikolojik danışmanla görüştükten sonra müdür yardımcılarının odasına öfkeyle girmiş. Burada bağırmış. Odadan çıkarılmaya çalışılırken 'Yetişin beni dövüyorlar, beni dövemezsiniz.' diye bağırmaya başlamış. Sesleri duyan ve olayın neden kaynaklandığını bilmeyen beden eğitimi öğretmeni, velinin koluna girerek, 'Beyefendi bağırıp çağırıyorsunuz. Öğrenciler korkuyor, kızınız dahi ağlıyor. Lütfen biraz sakin olun.' demesine rağmen, veli yüksek sesle birçok personel ve öğrencinin duyacağı bir şekilde 'Burada kan akıtacağım, hepinizin kanını akıtacağım, göreceksiniz.' şeklinde tehditler savurmuştur. Kendisini sakinleştirmeye çalışan beden eğitimi öğretmenini sert bir şekilde itmiştir. Okul giriş kapısında, merdivenlerin hemen üstünde olan bu fiilden sonra meslektaşımız da kendisini korumaya almıştır. Darp, vurma söz konusu değildir. Yaşanan olayın doğrusu budur. Savcılık tarafından adli ve kaymakamlık makamınca idari soruşturmaya gerek bulunmadığı kararı çıkmıştır."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.