İstanbul'da yayalar için güvenli trafik etkinliği yapıldı - Haber 1Haber 1

İstanbul'da yayalar için güvenli trafik etkinliği yapıldı

İstanbul'da yayalar için güvenli trafik etkinliği yapıldı

11 Mayıs 2022 - 16:10

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Sarıyer'de yapılan etkinlikte yetişkinlere ve çocuklara uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından Karayolu Trafik Haftası uygulaması kapsamında Demirciköyü'nde düzenlenen etkinlikte, "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" sloganı ile bilgilendirmeler yapıldı.

"Yaya yolunda ilerle", "Görünür ol", "Trafik ışıklarını takip et", "Yaya geçidi kullan" ve "Yola odaklan" başlıkları altında hazırlanan broşürler vatandaşlara, "Dikkat hayat çıkabilir" yazılı broşürler ise sürücülere dağıtıldı.

Kara yolu trafik güvenliğinde farkındalığı artırmak için yapılan etkinliğe Türk sanat müziği sanatçısı Emel Sayın da katıldı.

Jandarma ekipleri ve çocuklarla bir süre sohbet eden Sayın, çocuklarla birlikte kaldırımda yürüyüp yaya geçidine geldi. Çocuklara trafik kurallarını hatırlatan ve kırmızı ışıkta duran Emel Sayın, çocuklarla beraber yeşil ışıkta yaya geçidinden karşıya geçti.

– "Çocuklarımızla birlikte güzel mesajlar verdik"

Trafik kurallarının hayat kurtarıcı olduğunu belirten Emel Sayın, trafik kazalarının Türkiye'de çok fazla yaşandığını söyledi.

Sayın, yayaların sebep olduğu kazaların çok yüksek olduğunu öğrendiğini ifade ederek, "Sevgili çocuklarımızla birlikte güzel mesajlar verdik. Halkımız bu mesajlara dikkat ederse, bu kazaları en aza indiririz. İnşallah sıfıra indiririz." dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.