İsveç'te ambulansın da olduğu yolda trafiği kesen aktivistler hakkında soruşturma - Haber 1Haber 1

İsveç'te ambulansın da olduğu yolda trafiği kesen aktivistler hakkında soruşturma

İsveç'te ambulansın da olduğu yolda trafiği kesen aktivistler hakkında soruşturma

31 Ağustos 2022 - 14:10

ABONE OL

STOCKHOLM (AA) – İsveç'in başkenti Stockholm'de ambulansın da bulunduğu yoldaki trafiği kesen ve uzun süre açmayan 10 çevreci aktivist hakkında soruşturma başlatıldı.

Polis, söz konusu aktivistler hakkında soruşturma başlatırken savcılık da ambulansın uzun süre trafikte mahsur kalması nedeniyle bu kişiler hakkında gözaltı talebinde bulundu.

Stockholm'ün Solna ilçesinde 29 Ağustos'ta çevreci aktivistler Karolinska Hastanesi önünde otoyolu kesmişti. İki saat süren eylemde kilometrelerce kuyruk oluşmuş, içinde hasta bulunan ambulans da saatlerce yolda mahsur kalmıştı. Polisin aktivistlere müdahalesiyle trafik açılmıştı.

Çevreci aktivistler, benzin ve mazotla çalışan araçların, doğaya zarar vermelerinden dolayı İsveç'te yasaklanmasını istiyor. Aktivistler, bu konuya dikkati çekmek için her gün Stockholm'ün farklı caddelerinde trafiği engelleme eylemi yapıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.