İzmir'de FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 2 kişi yakalandı - Haber 1Haber 1

İzmir'de FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 2 kişi yakalandı

İzmir'de FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 2 kişi yakalandı

10 Mart 2023 - 13:15

ABONE OL

İZMİR (AA) – İzmir'in Aliağa ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bahanesiyle bir kişinin 600 bin lira ve bir miktar ziynet eşyalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 şüpheli, jandarma tarafından yakalandı.

Şehitkemal Mahallesi'nde ikamet eden M.K, kendisini emniyet müdürü olarak tanıtan bir kişinin ağabeyi H.K'yi (77) telefonla arayarak FETÖ ile ilgili bazı sorular sorduğunu, daha sonra da para ve ziynet eşyasını getirmesini istediğini ifade ederek jandarmaya başvurdu.

H.K'nin para ve ziynet eşyalarını teslim etmek üzere bu kişilerle buluşmaya gittiğinin öğrenilmesi üzerine jandarma ekipleri belirtilen adrese hareket etti.

Bölgeye giden İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, H.K'yi Kuzey Ege Otoyolu Aliağa kesiminde yaya olarak buldu. H.K, jandarmaya, para ve ziynet eşyalarının maskeli bir kişi tarafından alındığını, kendisinin de araçtan indirildiğini belirtti.

Daha sonra Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerince otoyoldaki güvenlik kamerası kayıtlarından bulunduğu yeri tespit edilen otomobil, takibin ardından Çandarlı gişelerinde durduruldu.

Otomobildeki M.K. ve A.D, gözaltına alındı.

Şüphelilerin H.K'den dolandırıcılık suretiyle aldığı tespit edilen 600 bin lira ve bir miktar ziynet eşyası sahibine teslim edildi.

Zanlılar, ifade işlemleri için jandarmaya götürüldü.

Öte yandan operasyon anı güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde, iki kişinin otomobile binmesi, aracın Çandarlı gişelerinde durdurulması ve zanlıların gözaltına alması yer alıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.