Kadın şoför 30 yıllık deneyimiyle 1,5 yıldır belediye otobüsü kullanıyor - Haber 1Haber 1

Kadın şoför 30 yıllık deneyimiyle 1,5 yıldır belediye otobüsü kullanıyor

Kadın şoför 30 yıllık deneyimiyle 1,5 yıldır belediye otobüsü kullanıyor

30 Aralık 2021 - 12:30

ABONE OL

KIRŞEHİR (AA) – Kırşehir'de 30 yıldır direksiyon sallayan kadın şoför Fatma Işık, sevecenliği ve naifliğiyle son 1,5 yıldan beri kullandığı belediye otobüsünde taşıdığı yolcuların takdirini topluyor.

Işık, Kırşehir Belediyesi bünyesindeki toplu ulaşım araçlarında meslektaşları Fatma Yeşilay, Gülsüm Köksal ve Keziban Eraslan Torunoğlu ile yolculara hizmet veriyor.

Bir çocuk annesi 52 yaşındaki Fatma Işık, gazetecilere, 30 yıldır şoför olduğunu, 1,5 yıldır da belediye otobüsünde çalıştığını söyledi.

Daha önce gıda sektöründe büyük araçlar kullandığını belirten Işık, ekmek dağıttığını, iletişim sektöründe araçla pazarlama işi yaptığını anlattı.

İşini severek yaptığını dile getiren Işık, "3,5 yaşındaki torunum geliyor, otobüse biniyor." dedi.

Çalışırken kadınların sevecenliğini ve naifliğini işine yansıtmaya gayret ettiğini aktaran Işık şöyle konuştu:

"Ben 30 yıldır şoförüm. Bayanlar destekliyor bizi. Ben şunu söyleyeyim, kadınlar anaçtır biliyorsunuz ve biz yolcuya karşı daha hassasız. Yaşlı biniyorsa oturana kadar bekleriz, bebekli bir kişi biniyorsa yardımcı olmaya çalışırız. Anaçlığımızdan kaynaklı diye düşünüyorum ben. İnsanlar bizi görünce tebrik ediyor."

Belediye bünyesindeki 4 kadın şoförün diğer kadınlara da örnek olduğunu belirten Işık, alın teri ile aile bütçelerine katkı sunmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Belediyenin ilk kadın otobüs şoförü Fatma Yeşilay da ilk görenlerin şaşkınlıkla karşıladığını ancak sonra takdir ettiğini söyledi.

Kendisinden sonra diğer arkadaşlarının da belediye otobüslerinde görev yapmaya başladığını anlatan üç çocuk annesi Yeşilay, "Kırşehir Belediyesine çok teşekkür ederim. Kadınlara öncelik tanıyor. Kadınların önünü açtı." dedi.

Yolculardan Aykut Gönel ise toplu ulaşımında kadın şoför istihdam edilmesinin güzel bir uygulama olduğunu söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.