Kafkasya Üniversiteler Birliği, Bakü'de eğitim fuarı düzenledi - Haber 1Haber 1

Kafkasya Üniversiteler Birliği, Bakü'de eğitim fuarı düzenledi

Kafkasya Üniversiteler Birliği, Bakü'de eğitim fuarı düzenledi

11 Mart 2023 - 12:30

ABONE OL

BAKÜ (AA) – Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), Azerbaycan'da eğitim fuarı düzenledi.

Fuarın açılışına Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. İsa Hebibbeyli, Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, KÜNİB üyesi birçok üniversitenin rektör ve yöneticileri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Büyükelçi Bağcı, burada yaptığı konuşmada, fuarla Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan Şuşa Beyannamesi'nin ruhuna ve felsefesine uygun olarak eğitim alanında ortak faaliyetler, öğrenci ve akademisyen değişimleriyle iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Bağcı, "Üniversiteler arası işbirliği önemlidir. İlişkileri her yönüyle güçlendirmek gerekiyor ama kalıcı köprüleri, insan ilişkileri sağlayacaktır. Üniversitelerin birbirini tanıması, birlikte iş yapması son derece önemlidir. Bizi birbirimize yaklaştıracak, ilişkimizi geliştirecek ve derinleştirecektir." ifadesini kullandı.

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Başkanı Hebibbeyli, KÜNİB'in Türkiye eğitiminin dünyada tanıtılması için büyük hizmetler verdiğini söyleyerek, "KÜNİB, Türkiye'de ve dünyada eğitim ve bilim entegrasyonuna büyük katkılar sunmaktadır. Bunun faydasını hem kardeş Türkiye hem Azerbaycan hem de diğer ülkeler görmektedir." diye konuştu.

KÜNİB Başkanı Korkmaz da gazetecilere yaptığı açıklamada, KÜNİB'e 14 ülkeden 172 üniversitenin üye olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim ilişkilerimizden doğacak sinerji, dünyayı aydınlatacak ve kaosa düzen verecek olan büyük bir değerdir. Bu bakımdan Türk üniversiteleri olarak birikim ve deneyimlerimizi Azerbaycanlı kardeşlerimizle paylaşmak üzere buraya geldik. 'İki devlet, bir millet' şiarınca geleceğin huzurlu dünyasını bulmak için gençlerimizi buluşturmamız gerekiyor."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.