Kartal-Maltepe Atık Su Hattı ve Dere Islahı açılış töreni - Haber 1Haber 1

Kartal-Maltepe Atık Su Hattı ve Dere Islahı açılış töreni

Kartal-Maltepe Atık Su Hattı ve Dere Islahı açılış töreni

25 Temmuz 2022 - 17:05

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından hayata geçirilen Kartal-Maltepe Atık Su Hattı ve Dere Islahı açılış töreni gerçekleştirildi.

Adalar Lojistik İskelesi'nde düzenlenen törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yalnızca şehrin görünen yerlerinde iş yapmadıklarını anlatarak, altyapı çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.

İnsanların hayatını sorunlu hale getiren problemleri ortak akıl, bütçe temini ve süreklilikle çözüme kavuşturduklarını belirten İmamoğlu, "İşte bugün tamamlayarak hizmete sunduğumuz Kartal-Maltepe ilçelerimizi kapsayan İSKİ yağmur suyu, atık su hattı inşası ve dere ıslahı çalışmaları da bu atılımlar kapsamındaki önemli adımlardan bir tanesi." diye konuştu.

– "Bu çalışmaların güncel tutarı 223 milyon lira"

İSKİ Genel Müdür Vekili Şafak Başa da çalışmalar kapsamında, 10,3 kilometre atık su kolektör hattı, 32,9 kilometre atık su şebeke hattı, 6,4 kilometre yağmur suyu hattı ve 2 kilometre dere ıslahı imalatının tamamlandığını söyledi.

Başa, bu çalışmaların güncel tutarının 223 milyon lira olduğunu aktararak, "Kartal ilçemizde biten ve devam eden çalışmalarımız var. Bunların toplamı 1 milyar 50 milyon lira civarındadır. Yine Maltepe ilçemizde biten ve devam eden yatırımlarımızın toplamı da 525 milyon lira civarındadır." dedi.

Konuşmaların ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın da aralarında bulunduğu heyet, toplu fotoğraf çektirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.