Kastamonulu Mustafa dede, mart karının tadını kızakla kayarak çıkardı - Haber 1Haber 1

Kastamonulu Mustafa dede, mart karının tadını kızakla kayarak çıkardı

Kastamonulu Mustafa dede, mart karının tadını kızakla kayarak çıkardı

13 Mart 2022 - 11:15

ABONE OL

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Küre ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Mustafa Hızlı, kar yağmasının ardından kızağını alarak sokaklarda kaymaya başladı.

Küre'de son günlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte ilçede kar kalınlığı bir metreyi aştı. İlçede esnaflık yapan Hızlı sokakların karla kaplanmasının ardından dükkanından ayırmadığı kızağını alarak kaymanın tadını çıkardı.

72 yaşındaki Mustafa dede, karın keyfini sürerken gazetecilere, 2000 yılında emekli olduktan sonra kendine ait dükkanda elektrik malzemeleri sattığını anlattı.

Bu sene kışın oldukça sert geçtiğini ifade eden Hızlı, kızağıyla kaymak için bolca vakit bulduğunu belirtti.

Çocukluğundan beri kızağa bindiğini belirten Hızlı, "Biz bu kızağa kayık deriz. İlkokuldayken binerdik. Çocukluktan beri bende bir alışkanlık bu. Çok keyif alırdık o zamanlar. Saatlerce kızağa binerdik, her yerimiz ıslanırdı. Eve ıslak ıslak gelirdik. Şimdi hiç kayığa binen yok." dedi.

Kar gördüğünde anılarının canlandığını vurgulayan Hızlı, "Kar yağdığında kızağımı alıp çıkıyorum. Sokak müsait, devamlı biniyorum. Çok eğleniyorum, çok güzel oluyor. Çocukluğumu tekrar yaşıyorum. Hem de spor oluyor." diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.