Kayseri Valisi Günaydın deprem bölgesini inceledi: - Haber 1Haber 1

Kayseri Valisi Günaydın deprem bölgesini inceledi:

Kayseri Valisi Günaydın deprem bölgesini inceledi:

18 Ocak 2022 - 12:00

ABONE OL

KAYSERİ (AA) – Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesindeki 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeyi ziyaret eden Vali Şehmus Günaydın, "Çok şükür olumsuz bir durum oluşmadı. Şu anda da mühendislerimiz çatlak olan binalarda çalışmalarını devam ettiriyorlar." dedi.

Vali Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 4,9 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği ilçeyi ziyaret ederek hasar gören ahırları inceleyip burada vatandaşlara "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Günaydın ve Büyükkılıç, daha sonra ilçe merkezine geçerek burada kaymakamlık ve belediyeyi ziyaret edip yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakamlık ziyareti sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Günaydın, geceden itibaren tüm ekiplerin görev başında olduğunu ve büyük bir özveriyle çalıştığını söyledi.

Olumsuzluk yaşanmadığını vurgulayan Günaydın, şunları kaydetti:

"Bildiğiniz gibi gece saat 02.28 sıralarında ilçemiz Sarıoğlan Palas Mahallesi'nde 4,9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin olduğu andan itibaren bütün görevlilerimiz AFAD, jandarma, Büyükşehir Belediyesi görevlilerimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız sahaya çıktı ve muhtarlarımızla diyaloğa geçildi. Çok şükür olumsuz bir durum oluşmadı. Şu anda da mühendislerimiz çatlak olan binalarda çalışmalarını devam ettiriyor. Riskli bina tespit edildiği zaman gereken işlem yapılacak. Geceden itibaren de çatlak olan binalardaki vatandaşlarımızı misafirhanelerimize yerleştirerek mağduriyetin önüne geçtik. Arkadaşlarımız çalışmalarını devam ettiriyor. Hepimize geçmiş olsun diyorum. Çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

– "Ekiplerimiz dayanışma içerisinde çalışmalarını yapıyor"

Başkan Büyükkılıç da bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ekiplerin teyakkuz halinde olduğun aktaran Büyükkılıç, "Hakikaten gece saatlerinden itibaren takip ettik. Arkadaşlarımızın hepsi de teyakkuz halinde görevlerini yaptılar. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Can ve mal kaybının olmaması bizleri tabii ki bu manada rahatlatmıştır. Onun dışında ufak tefek yıkıntılar, sıkıntılar, çatlaklar söz konusu. Sayın Valimizin de vurguladığı gibi sahada ekiplerimiz dayanışma içerisinde çalışmalarını yapıyorlar. Bizler de hem geçmiş olsun demek hem de yerinde görmek bağlamında ilçelerimize uğruyoruz. Ekiplerimize gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.