Kazakistan’ın tanınmış arkeoloğu Samaşev, AA'nın “Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı - Haber 1Haber 1

Kazakistan’ın tanınmış arkeoloğu Samaşev, AA'nın “Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı

Kazakistan’ın tanınmış arkeoloğu Samaşev, AA'nın “Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı

14 Ocak 2023 - 13:41

ABONE OL

ASTANA (AA) – Kazakistan’ın 2 bin 800 yıllık “Altın elbiseli adamı"nı keşfeden tanınmış arkeoloğu Zeynolla Samaşev, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği “Yılın Fotoğrafları” oylamasında seçimini yaptı.

Kazakistan’ın doğusundaki Yeleke Yaylası'nda 2018’de bulunan bir kurganda, 2 bin 800 yıl önce yaşadığı ortaya çıkan ve altın elbiseyle defnedilen Saka prensinin kalıntılarını bulan arkeolog Samaşev, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği, “haber”, “spor” ve “çevre-yaşam” kategorilerindeki fotoğraflarını inceleyerek beğendiği kareleri oyladı.

Samaşev, “haber” kategorisinde Müzahim Zahid Tüzün’ün Erciyes Dağı’nda 3 bin 100 rakımda kış eğitimi alan polislerin “Karda iz peşinde” konulu fotoğrafına oy verdi.

“Çevre-yaşam” kategorisinde ise Sercan Küçükşahin’in Kayseri’nin Aksu Vadisi’nde görüntülediği “Kar tünelleri” konulu fotoğrafını seçen Samaşev, “spor” kategorisinde ise Arife Karakum’un çektiği Türklerin en eski ata sporlarından Kökbörü oyunundan “Paylaşılmayan” başlıklı fotoğrafından yana oyunu kullandı.

Samaşev, seçtiği karelerde doğanın oluşturduğu güzelliğin başarılı bir şekilde fotoğraflara yansıtıldığını ve aynı zamanda insan hayatında emeğin ve mücadelenin ne kadar önemli olduğunu da anlattığını dile getirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.