Kerkük'te polis güçleri ilk kez İHA ile güvenliği sağlayacak - Haber 1Haber 1

Kerkük'te polis güçleri ilk kez İHA ile güvenliği sağlayacak

Kerkük'te polis güçleri ilk kez İHA ile güvenliği sağlayacak

26 Ocak 2023 - 21:15

ABONE OL

KERKÜK (AA) – Irak'ın Kerkük kentinde polis güçlerinin, kent merkezi ve dışındaki kırsal bölgelerde güvenliği sağlamak için ilk kez insansız hava aracı (İHA) kullanmaya başladığı bildirildi.

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Amir Nuri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kerkük polisinin güvenliği sağlamak amacıyla havadan keşif için İHA kullanmaya başladığını belirtti.

Özellikle terör saldırılarının önüne geçmek için bu yöntemin önemli katkısı olacağını kaydeden Nuri, ilk etapta 4 adet İHA kullanacaklarını ancak bu sayının kısa süre sonra 12'ye çıkacağını dile getirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanan İHA'ların özellikle Kerkük'ün güneyindeki kırsal bölgelerde terör örgütü DEAŞ'a yönelik mücadelede önemli rol oynayacağını vurgulayan Nuri, "İHA'lar havada kesintisiz olarak en az 8 saat uçuş yapıyor. Gece görüş sistemiyle donatılmış bu araçlardan büyük fayda sağlanacak." dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.