Kıbrıs'ta İngiliz sömürge döneminde elinde diktiği Türk bayrağını müzeye hediye etti - Haber 1Haber 1

Kıbrıs'ta İngiliz sömürge döneminde elinde diktiği Türk bayrağını müzeye hediye etti

Kıbrıs'ta İngiliz sömürge döneminde elinde diktiği Türk bayrağını müzeye hediye etti

26 Ağustos 2022 - 12:35

ABONE OL

LEFKOŞA (AA) – Kıbrıs Türkü Amber İbrahimoğlu, Kıbrıs'ta İngiliz sömürgesi yıllarında (1878-1960) bayrak kullanılmasının yasak olduğu dönemde elinde diktiği Türk bayrağını, Dr. Fazıl Küçük Müzesine hediye etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katıldığı törende İbrahimoğlu, bayrağı Dr. Fazıl Küçük Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçük'e teslim etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, burada yaptığı konuşmada, İngiliz sömürge döneminde Türk bayrağının asılmasının yasak olduğu günlerde İbrahimoğlu'nun el emeği, göz nuruyla diktiği bayrağı ne mutlu ki bugün müzeye teslim ettiğini belirtti.

Türklüğün ve bayrağın o yıllarda da her zaman korunduğuna işaret eden Tatar, "Dr. Fazıl Küçük, 'Biz Türkiyesiz bu topraklarda varlığımızı sürdüremeyiz' demişti. Bu bayrağın bugün buraya teslim edilmesi, çok büyük anlam taşıyor." diye konuştu.

Kıbrıslı Türklerin İngiliz sömürge döneminde bu topraklarda var olmak için gösterdiği çabalara vurgu yapan Tatar, "Kıbrıs Türk kadınının örnek bir çabasıdır bu bayrak." dedi.

Bugün ülkede barış, huzur ve güven içinde yaşanıyorsa bunun; şehitlerin, gazilerin ve kahramanca mücadeleyi sürdürenlerin sayesinde olduğunu söyleyen Tatar, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'e de rahmet diledi.

– "O zor günlerde Türklüğümüzü asla unutmadık"

Dr. Fazıl Küçük Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Küçük de bayrağı teslim alırken yaptığı konuşmada, İbrahimoğlu'na hitaben "Sizlerin verdiği mücadele neticesinde bu topraklarda özgürce yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Bayrağın satın alınması veya dikilmesinin yasak olduğu günlerde dikilen bu bayrağın önemini vurgulayan Küçük, "O zor günlerde Türklüğümüzü asla unutmadık. Bu bayrağın yerinin burası olduğunu düşündüğünüz için teşekkür ederiz, sizlere minnettarız." diye konuştu.​​​​​​​

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.