"Kimseyi Geride Bırakma Engelleri Geride Bırak Projesi"nin kapanış programı yapıldı - Haber 1Haber 1

“Kimseyi Geride Bırakma Engelleri Geride Bırak Projesi”nin kapanış programı yapıldı

“Kimseyi Geride Bırakma Engelleri Geride Bırak Projesi”nin kapanış programı yapıldı

04 Aralık 2022 - 21:05

ABONE OL

ANKARA (AA) – Engelsiz Yaşam Spor Sanat ve Kültür Derneği (EYSAD) Kurucu Başkanı Derya Balcı, kimsenin geride kalmasını istemediklerini belirterek, "Eğer hayallerinize, başarabileceğinize inanırsanız her zorluğun çıkışı vardır." dedi.

Balcı, EYSAD tarafından düzenlenen "Kimseyi Geride Bırakma Engelleri Geride Bırak Projesi"nin kapanış programında yaptığı konuşmada, derneği geçen yıl bir grup gönüllüyle kurduklarını söyledi.

İlk olarak İçişleri Bakanlığının öncülüğünde "Kimseyi Geride Bırakma Engelleri Geride Bırak Projesi"ni hayata geçirdiklerini aktaran Balcı, "Kimseyi geride bırakma' dedik. Çünkü kimsenin geride kalmasını istemiyoruz. Eğer hayallerinize, başarabileceğinize inanırsanız her zorluğun çıkışı vardır." diye konuştu.

Projeyle sadece engellilere değil ailelerine de rehabilitasyon imkanı sağladıklarını anlatan Balcı, aileleri de sanat, spor ve kültürel faaliyetlere dahil edebilecekleri proje hazırladıklarını dile getirdi.

Balcı, bu kapsamda, ailelerle çeşitli etkinliklerin yanında 5 şehre gezi düzenlediklerini belirterek, "Özel kardeşlerimizin, ailelerinin desteği ve duasıyla daha güzel işlere imza atmayı kendimize ilke edindik." ifadesini kullandı.

– Engellilere hizmet etmek, hizmetlerin en büyüğü

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da engellilere hizmet etmenin, hizmetlerin en büyüğü olduğunu, bunu sağlamaktan şeref ve bahtiyarlık duyduğunu belirtti.

Engelliler için birçok etkinliği ve hizmeti hayata geçirdiklerini dile getiren Altınok, görme ve işitme engellilere yönelik merkez ve kütüphane, otizmli çocuklar için eğitim merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile de Engelli Gündüz Bakımevi'ni açtıklarını kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.