Kırgızistan-Azerbaycan İş Forumu Bişkek'te yapıldı - Haber 1Haber 1

Kırgızistan-Azerbaycan İş Forumu Bişkek'te yapıldı

Kırgızistan-Azerbaycan İş Forumu Bişkek'te yapıldı

28 Ocak 2022 - 16:40

ABONE OL

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan ile Azerbaycan arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için başkent Bişkek'te iş forumu düzenlendi.

Kırgızistan Yatırım Bakanlığının organizasyonundaki iş forumuna Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardımcısı Niyazi Safarov'un başkanlığında bir uzman grubu katıldı.

Yatırım Bakanı Nuradil Bayasov, forumun açılışında yaptığı konuşmada, Azerbaycan ile kapsamlı iş birliklerini çok taraflı yürütmek istediklerini belirtti.

Bayasov, iki ülkenin iş birliği temelinde ortak tarihteki ilişkilerin, kültürün, geleneklerin, dil ve dinin yattığını söyledi.

Safarov da Azerbaycan ile Kırgızistan arasındaki dostluk ilişkilerin ortak tarih, düşünce, din ve dil temelinde kurulduğunu ifade etti.

Kırgızistan ile siyasi ilişkilerinin üst düzeyde olduğunu vurgulayan Safarov, Kırgızistan ile ekonomik ilişkileri geliştirmek istediklerinin altını çizdi.

Kırgızistan'ın Bakü Büyükelçisi Kayrat Osmanaliyev ile Azerbaycan'ın Bişkek Büyükelçisi Latif Gandilov da konuşmalarında karşılıklı yatırım çağrısı yaptı.

Forum, Kırgızistan ile Azerbaycan'ın yatırım ve ihracat imkanlarının yanı sıra Kırgızistan'ın turizm potansiyeli ile ilgili sunumlar yapılmasıyla sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.