Kırgızistan Devlet Sekreteri Kasmambetov, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı - Haber 1Haber 1

Kırgızistan Devlet Sekreteri Kasmambetov, AA'nın “Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı

Kırgızistan Devlet Sekreteri Kasmambetov, AA'nın “Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı

23 Ocak 2023 - 17:15

ABONE OL

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan Devlet Sekreteri Suyunbek Kasmambetov, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında beğendiği fotoğrafları seçti.

Kasmambetov, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında yıl boyunca çektiği fotoğrafları inceleyerek "haber", "çevre-yaşam" ile "spor" kategorilerindeki fotoğrafları oyladı.

Haber kategorisinde Müzahim Zahid Tüzün tarafından çekilen “Karda iz peşinde” başlıklı fotoğrafı seçen Kasmambetov, "Kayası göğe uzanan ulu bir dağ, mavi buzla kaplı beyaz bir buzul Kırgızistan’ın olduğu gibi Türk dünyasının en önemli doğal hazinesidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Kasmambetov, çevre ve yaşam kategorisinde Orhan Çiçek'in "Yangın müdahalesi" fotoğrafına oy vererek, “İnsan ve doğa bir dünyadır. Dünyada değişen iklimle birlikte doğaya özen göstermek günümüzün gerekliliklerindendir.” dedi.

Spor kategorisinde ise Arife Karakum'un "Paylaşılamayan" başlıklı fotoğrafından yana oy kullanan Kasmambetov, "Kökbörü, kökeni çok eski zamanlara dayanan ve yüzyıllar boyunca varlığını sürdüren en ilginç ve faydalı oyunlardan biridir. Göçebe oyununun başlangıcında olan Kökbörü, yüzyıllardır var olan bir ata mirasıdır." ifadesini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.