Kırgızistan, yeşil inisiyatifler karşılığında dış borcun silinmesine ağırlık verecek - Haber 1Haber 1

Kırgızistan, yeşil inisiyatifler karşılığında dış borcun silinmesine ağırlık verecek

Kırgızistan, yeşil inisiyatifler karşılığında dış borcun silinmesine ağırlık verecek

19 Ocak 2023 - 16:05

ABONE OL

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, bu yıl yeşil inisiyatifler karşılığında ülkenin dış borcunun silinmesine yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi.

Kulubayev, yıllık basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un yıl başında hükümete, yeşil inisiyatifler karşılığında dış borcun silinmesi önerisi ile alacaklı ülke ve uluslararası mali kuruluşlarla görüşme yapılması talimatını verdiğini hatırlattı.

Kulubayev, Cumhurbaşkanı'nın, "yeşil projelerin uygulanması karşılığında borç takası" önerisi kapsamında hükümetin çalışma ve proje hazırlama grupları oluşturma çalışmalarına devam ettiğini aktardı.

Söz konusu önerinin kabul edilmesi için hükümete siyasi ve diplomatik destek vereceklerini ifade eden Kulubayev, "Bu işe 2023 yılında ağırlık vereceğiz. Büyükelçilerimiz, borçlu olduğumuz ülke ve uluslararası mali kuruluşlara öneriyi iletecek. Kırgızistan'ın bu inisiyatifinin olumlu yanıt alması sonrası görüşme aşamasına geçilecek." diye konuştu.

Kırgızistan'da sonbahar-kış döneminde ülkede hava kirliliğinin en güncel sorunlardan biri haline dönüştüğüne dikkati çeken Caparov, ülkenin borcu olduğu ülke ve uluslararası mali kuruluşları yeşil ekonominin geliştirilmesi için yatırıma davet etmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.