Kırgızistan'da ilk teravih namazı kılındı - Haber 1Haber 1

Kırgızistan'da ilk teravih namazı kılındı

Kırgızistan'da ilk teravih namazı kılındı

23 Mart 2023 - 0:04

ABONE OL

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan'da camileri dolduran Müslümanlar, ilk teravih namazını kıldı.

Başkent Bişkek'teki Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camisi'nde teravih namazı öncesinde ülkenin müftüsü Zamir Rakiyev vaaz verdi.

Ezanın okunmasıyla yatsı ve teravih namazı kılındı.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığından görevli cami imamı Mustafa Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün ilk teravih namazını eda ettiklerini belirtti.

Çelik, "Ne kadar şükür etsek azdır, yine 11 ayın sultanı ramazan ayına kavuştuk. Kırgızistan'da çok güzel bir gelenek var. Ülkede teravih namazları hatimle kılınmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bugünkü teravih namazında Kur'an-ı Kerim'in ilk cüzünü okuduklarını dile getiren Çelik, "Kur'an-ı Kerim içerisinde 30 cüz var. Ramazan ayında 30 teravih var. Her gün bir cüz veya bir cüzden fazla olmak üzere okunarak Kadir Gecesi'nde hatmi tamamlayacağız." dedi.

Nüfusun yaklaşık yüzde 80'ini Müslümanların oluşturduğu Kırgızistan'da 2 binden fazla camide ramazan boyunca iftar sofraları açılacak ve teravihler hatimle kılınacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.