Kırgızistan'dan anlaşmazlıkların müzakere masasında çözümüne bağlı kalınacağı mesajı - Haber 1Haber 1

Kırgızistan'dan anlaşmazlıkların müzakere masasında çözümüne bağlı kalınacağı mesajı

Kırgızistan'dan anlaşmazlıkların müzakere masasında çözümüne bağlı kalınacağı mesajı

23 Kasım 2022 - 21:00

ABONE OL

ERİVAN (AA) – Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, "Kırgızistan, her türlü anlaşmazlığın müzakere masasında çözümüne bağlı kalacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Caparov, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın ev sahipliğinde başkent Erivan’da gerçekleştirilen Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütünün (KGAÖ) zirvesinde konuştu.

Caparov, Kırgızistan'ın, her zaman her türlü anlaşmazlığın münhasıran siyasi ve diplomatik yöntemlerle müzakere masasında çözme ihtiyacına bağlı olduğunu ve bağlı olmaya devam edeceğini belirtti.

Örgütün etkinliğine dikkati çeken Caparov, bölgede güvenlik ve istikrarı sürdürmek için çok işlevli bölgesel bir yapı olarak KGAÖ'nün potansiyelini, siyasi etkinliğini ve uluslararası imajını güçlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Caparov, KGAÖ'nün bu yıl kuruluşunun 30. yılını kutladığına işaret ederek, "Gündemimizde ele alınması gereken acil konular var. Değişen duruma zamanında yanıt verilmesini sağlamak için işbirliğimizi sürekli olarak yoğunlaştırmamız gerekiyor." diye konuştu.

Terörizmin, KGAÖ üye devletlerinin güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyleyen Caparov, Afgan faktörünü dikkate alarak iç sınırlarda güvenliğin sağlanmasına yönelik çabaların pekiştirilmesi gereğine dikkati çekti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.